top of page

Gods liefde kent geen grenzen

Ik was weer eens achterlijk vroeg wakker. Ik had graag nog even geslapen, maar dat lukte niet meer. Dan maar van de nood een deugd maken. Ik heb het immers zelf in de hand.

Ik zette een heerlijk kopje koffie en pakte op gevoel en boek uit de kast. Het werd "Het verhaal gaat..." van predikant Nico ter Linden. Ik sloot mijn ogen en maakte bewust contact en vroeg mezelf of het leven, ik weet niet zo goed waar ik dan contact meemaak... het goddelijke? God? Maar ik vroeg dus: welke boodschap mag ik vandaag met mij meenemen? en ik sloeg blind het boek open.


"Kruimels voor de honden" Marcus 7:24-30 moest voor mij een boodschap bevatten en ja, na 3 keer lezen viel het mij in. "Gods liefde kent geen grenzen" oftewel " De zon schijnt voor iedereen!"


Als de zon schijnt op je verjaardag of je trouwdag zeggen we vaak "Tja, je krijgt wat je verdient hebt, hè?" Leuke gedachte, maar is dat zo?


Moet je iets goeds eerst verdienen? En als je nog niet hebt gekregen waar jij naar verlangt? Als jij nog niet het geluk gevonden hebt, succes hebt geboekt in je werk? Is dat dan omdat je het niet verdient?


Gedachtes als " niemand zit op mij te wachten" en " Ik ben toch niet uniek?" en "Wie ben ik om het verschil te maken?" ontstaan in je hoofd. Maar ik vraag je: " Wie ben jij om niet het verschil te maken?"


Het leven heeft jou uitgerust met alles wat jij en de wereld nodig hebben. Je hebt unieke talenten gekregen. Wie ben jij om aan God te twijfelen? Jij, wie jij werkelijk bent, was helemaal de bedoeling. Anders was het wel anders.


Even terug naar de zon. Zij schijnt op datzelfde moment toch voor iedereen? Ook voor die egoïstische buurman die je het leven zuur maakt?


De zon schijnt wel voor iedereen, maar de overvloed die het licht in zich draagt is slechts voor diegene die het in dankbaarheid ontvangen. Zij kunnen werkelijk genieten. Zij leven in overvloed.


En als jij het licht op deze manier ontvangt, ga jij stralen!


Ik wil je vragen om vandaag eens heel bewust te zijn van dit licht. Wat heb jij in je leven gekregen? Verbind je met de geschenken in jouw leven en voel diepe dankbaarheid. Dit is de eerste stap naar jouw leven in overvloed.


Comments


bottom of page