top of page

De manifestatiekracht van innerlijk werk

Bijgewerkt op: 25 sep. 2022


Jaren wist ik al waar ik van droomde. Maar het was altijd zover weg. Als het al uit zou komen, dan is het iets voor heel veel later. Voor als ik groot en volwassen was. Het gekke is dat ik zelfs op mijn 40ste deze gedachtes nog had. Een vrouw van 40 is toch groot en volwassen genoeg, zou je denken. Maar van binnen voelde ik mij nog steeds datzelfde kleine meisje.


Voordat ik begin te vertellen over demonen en andere donkere zaken eerst dit…


Een jaar of 5 geleden hoorde ik voor het eerst over visualiseren. Ik las het boek “Master your mindset” van Michael Pilarczyk. Hij schreef over de kracht van verbeelding. Om je dromen werkelijkheid te maken moet je je dromen voor je zien, bijna tastbaar maken. Hij meent ook als je je droom niet kunt tekenen, de droom niet concreet genoeg is. Zelf droomde hij van het schrijven van een bestseller. Hij ontwierp zijn kaft, printte het uit en plakte deze op een bestaand boek. Zo maakte hij zijn droom tastbaar. Hoe dit voor hem heeft uitgepakt, is volgens mij wel bekend.


Een mooie vorm om je dromen zichtbaar te maken is het maken van een visionboard. Ik zelf heb het in de workshops die ik gaf altijd een soulboard genoemd. Want zelf heb ik ondervonden dat alleen mooie plaatjes plakken niet genoeg is. Ik start zo’n proces door eerst verbinding te maken met mijn diepste zijn, mijn ziel. Welke verlangens en dromen kom ik daar tegen? En vanuit die verbinding ga ik op zoek naar beelden die uiting geven aan deze dromen en verlangens en de bijbehorende gevoelens als zij uitkomen.


Hoewel een goed begin het halve werk is, is visualiseren nog maar het begin. Het is een belangrijk onderdeel van het manifestatieproces, maar er is meer nodig. Nu je richting hebt bepaald en je weg vervolgd om je dromen te verwezenlijken zal je zonder twijfel ook obstakels tegenkomen. De meest duidelijke beren op de weg zijn je eigen gedachtes. Negatieve gedachtes vanuit je ego, die jouw zielenwensen kleineren en je influisteren dat het toch niet gaat lukken. Korte metten maken met deze gedachtes zijn essentieel. Maar daar wil ik het nu niet over hebben. Ik wil het in deze blog hebben over angsten en belemmeringen die zich op een veel dieper niveau afspelen. Voor mij hebben ze de vorm van demonen. Die diep verstopt zitten ze in een donker kamertje van je ziel waarvan je de deur hermetisch hebt gesloten.


Ik heb, net als ieder mens, ook van deze donkere kamertjes. Ook ik deed de deurtjes niet meer open. Van sommige kamertjes had ik zelfs de sleutel weggegooid. Maar al dat zielswerk van de afgelopen jaren zorgde ervoor dat de deuren weer op een kier kwamen te staan en de zwarte demonen af en toe naar buiten kwamen.


Aan en met de ziel werken is niet alleen rozengeur en maneschijn, daar wil ik heel eerlijk over zijn. Maar het is o zo nodig om je dromen en verlangens te vervullen. Dat leven in overvloed voor jezelf te realiseren.


Als ik in zo’n donkere periode zit, heb ik echt het gevoel dat ik gek geworden ben. Maar gelukkig heb ik veel soulsisters in mijn leven. Soulsisters waar ik mij aan kan optrekken en waar ik veel van leer. Bij hen zie ik dat ze deze periodes ook kennen en dat geeft mij moed om erdoor heen te gaan. Niet langer weg te rennen voor mijn demonen, maar ze opzoeken. Aankijken. Naar ze luisteren. Van ze leren.


Ik zal een van mijn blokkades met jullie delen. Een aantal jaar geleden hebben wij, mijn man en ik, gebroken met een aantal familieleden. De reden en de omstandigheden houd ik liever privé, maar misschien herken je wel dat sommige relaties een vergiftigende uitwerking op je hebben. Na jaren van proberen aan iemand anders zijn standaard te voldoen, wat nooit haalbaar is, besloten wij voor onszelf te kiezen en deze familieleden niet meer te zien. Het kostte teveel energie en levensvreugde. Dit gaf ons heel veel ruimte en rust om aan onszelf te werken. Onszelf opnieuw uit te vinden. Ook was er veel verdriet. Want houden van is niet zomaar over. Maar soms is het beste voor jezelf kiezen, heel moeilijk en zwaar. En toch….deze personen bleven in mijn dromen bij mij. Ik droomde zo vaak dat ik weer oké was met deze mensen en het waren ook altijd hele liefdevolle dromen. Ik geloof erin dat deze dromen voortkwamen uit mijn diepste verlangen naar harmonie in mijn leven. Ook iets dat op mijn soulboard tot uiting kwam.


Al jaren had ik geen contact met dit deel van de familie en op een vroege ochtend van 2021 was ik, zoals bijna iedere ochtend, orakelkaarten aan het trekken voor mezelf en aan het schrijven in mijn journal. Ik was in mijn bewuste gedachtes helemaal niet met de familie bezig, maar die ochtend kreeg ik telkens door via de kaarten dat ik contact moest leggen. Ik heb de kaarten meerdere malen anders proberen te interpreteren, maar telkens kwam ik tot dezelfde boodschap. Met tegenzin besloot ik dat ik open moest staan voor contact. Binnen enkele dagen zag ik een van de familieleden op straat lopen en aangemoedigd door de kaarten, groette ik haar. Er ontstond een kort en ongemakkelijk gesprekje. Het voelde onwennig en raar, maar binnen een paar weken bleek dit gesprekje van groot belang. De familie had ons nodig en durfde bij ons aan te kloppen door dit korte gesprekje. Tijdens de paar weken waarin wij hen hielpen met zaken die van levensbelang waren, manifesteerden wij onze droom. Binnen 3 weken werd zij ineens werkelijkheid. De droom van een vrijstaand huis in het bos, werd ineens werkelijkheid. Iets waarvan wij dachten dat dit pas over tientallen jaren mogelijk zou zijn.


Er waren nog veel meer aspecten waardoor wij onze droom zagen uitkomen, maar dit vind ik zelf één van de meest frappante. En ik geloof nou eenmaal niet in toeval. Voor mij is dit synchroniciteit. Hiervan is sprake wanneer twee of meer gebeurtenissen min of meer tegelijkertijd optreden in een voor de betrokkene zinvol verband, dat niet noodzakelijk als causaal wordt ervaren. (wikipedia)


Ik voel de noodzaak om nog aan je vermelden dat ik niet bedoel dat je gebroken relaties moet fixen. Wat ik wil zeggen met dit voorbeeld is dat je goed je zielsverlangens mag gaan onderzoeken. Mijn droom was een huisje in het bos. Maar achter die droom zat het verlangen naar rust en harmonie in mijn leven. Voor mij was het zo dat de harmonie niet compleet was zolang ik de relatie met deze personen niet kon herstellen. De liefdevolle dromen die ik over één van de familieleden had zijn uitgekomen. Door de veranderde omstandigheden hebben wij nu een liefdevolle relatie zonder voorwaarden. En dit was voor mij nodig om echte harmonie toe te laten in mijn leven. Dit is wat voor mij nodig was. Voor jou kan dat natuurlijk heel anders liggen.


Wat ik je vooral wil meegeven is dat je dus je ziel goed mag gaan doorgronden. Ook de donkere kanten en gesloten kamertjes mag gaan onderzoeken. Zo los je blokkades op die jou op dit moment nog tegenhouden in je proces om jouw leven in overvloed te creëren.


Een van mijn andere dromen? Een boek schrijven. Het verlangen hierachter? Wijsheid die ik heb mogen ontvangen weer door te geven en dit te doen zonder druk en op mijn eigen manier en tempo. Hoe dit gaat verlopen, lees je vast in mijn toekomstige blogs…want ik blijf met je delen over mijn manifestatieproces!

Comments


bottom of page